Біологія та криміналістика

Це біологія, а тепер детектив.

Рисунок, зроблений ФБР

Ця історія досі лишається єдиним нерозкритим випадком угону літака за всю історію авіації. З неї були зроблені і практичні висновки – авіакомпанії отримали повноваження проводити обшук пасажирів на предмет наявності вибухівки, а в літаках Boeing 727 встановлено пристрій, який запобігав відкриванню дверей під час польоту.

Але це не вся історія. 10 лютого 1980 року Браян Інгрем, відпочиваючи на березі річки Колумбія, знайшов у піску три пакунки із грошима, які виявилися частиною викупу Купера. Вони були пошкоджені, але все ще складені у пачки, скріплені резинками та у тому ж порядку, як їх віддали терористові. Походження грошей загадкове, адже локація знахідки знаходиться за 30 км від ймовірної зони приземлення Купера. Було висунуто ряд гіпотез, але жодна з них не мала практичних доказів. У 1986 році більша частина коштів була поділена між родиною Інгрем та страховиком авіакомпанії. ФБР залишило собі 14 купюр в якості доказів. У 2008 році дорослий Браян продав на аукціоні 15 купюр (20-доларових) за приблизно 37 тис. доларів. Решта купюр викупу досі не виявлені.

Зображення з цитованої статті

Експерти вважають найбільш ймовірним сценарієм загибель Купера: стрибок відбувся у листопаді, вночі, за температури повітря -10°С, злочинець був вдягнений лише в діловий костюм. До того ж, його запасний парашут виявився неробочим муляжем. І навіть якби він не розбився, навряд чи міг вижити без допомоги на землі. Проте, тіло так і не знайшли…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *