Голити чи не голити

Хоч людина є менш волохатою у порівнянні із ближчими еволюційними родичами, певна кількість волосся в нас на тілі є. Деякі вважають, що ознакою цивілізованості є приборкання волохатості. Інші ж – що людина має бути природньою. Автор науково-популярного блогу про сексуальність Justin Lehmiller наводить дві публікації, що аналізують зв’язок прибирання волосся у паховій ділянці зі здоров’ям.

У 2017 році було опубліковано роботу, в якій проаналізували дані 7580 жителів США віком 18-65 років. З них 74% доглядали за своїм інтимним волоссям (66% чоловіків та 84% жінок). При цьому, у цієї категорії опитуваних в 1.8 разів частіше траплялися (за самозвітами) хвороби, що передаються статевим шляхом. Найчастіше це були герпес, папіломавірус та сифіліс. Ця частка була ще більшою у тих, хто частіше проводив маніпуляції із волоссям.

Тим не менш, у 2019 році опубліковане інше дослідження, яке не виявило подібної закономірності. Щоправда, там були опитані лише жінки, та й вибірка була менша. Тож, для ясності потрібні нові дослідження.

Безвідносно до ймовірності поширення таких хвороб, в США щороку реєструється близько 12 тис. випадків звернень по екстрену медичну допомогу внаслідок невдалих маніпуляцій із інтимним волоссям. Тож, якщо ви бажаєте виглядати менш волохатими, поводьтеся із відповідними приладами, лезами та ін. уважно та обережно 🙂

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *